05 aprilie 2017

Oamenii speciali iti ofera vacante speciale


Ea este o domnisoara micuta, mignona, cu ochi negri si parul lung lasat pe spate in bataia vantului.

Oriunde merge si orice face, are pe umar o traistuta cu fluturi si flori ( de parca ar transporta primavara in toate cele 365 zile ale anului).

In traistuta are mereu o carte cu ea. Cand prinde o clipa libera, citeste. Fie ca e la coada la magazin, sau in pauza de la serviciu. Cand citeste, nu vede si nu aude nimic in jur. Dar ochii si unghiile pe care si le roade, o tradeaza mereu si o arata ba speriata, ba uimita, ba zambitoare, ba cu lacrimi in coltul ochiului.

Cand citeste intra cu totul in universal cartilor si traieste acolo, ca si cum ar fi intr-o vacanta, intr-o pauza de viata reala.

Tocmai a terminat de citit seria de carti Harry Potter. A dat ultima fila si a ramas ganditoare cateva minute. Si cu fata intre palme. Nu isi dorea sa se intoarca din acea vacanta speciala, pe care a trait-o cu ochii mintii, in lumea lui Harry Potter.

A citit toate cartile, a vazut toate filmele, dar nu ii era sufficient. Voia o vacanta speciala, unde ceea ce a vazut cu ochii mintii si pe ecran, sa devina palpabil. Voia sa simta lumea lui Harry Potter sub picioare.

A deschis laptopul si s-a apucat sa caute " Vacante Speciale in Lumea lui Harry Potter". Nu a gasit exact acest tip de vacanta, dar a gasit echipa celor de la Vacante Speciale, o agentie de turism, cu oameni calzi, deschisi si care stiu sa asculte dorintele oamenilor.

Ei au ascultat-o, au notat tot ce isi doreste ea de la acea vacanta speciala si intr-un timp destul de scurt, i-au facut o oferta de nerefuzat si care raspundea dorintelor ei.


Destinatia de vacanta propusa era: Marea Britanie! Acolo putea sa viziteze studiourile unde s-a filmat Harry Potter.

Chiar daca aceasta destinatie, nu era inca pe lista lor cu oferte turistice din acel moment, au gasit posibilitatea de a organiza vacanta dorita de ea. Ea a trebuit doar sa spuna si sa ceara :)

Si mai era si la un pret pe care si-l permitea!

Era fericita! Cu ajutorul acestei echipe geniale, a gasit exact vacanta de care avea nevoie!

Agentia se ocupa de tot ce avea ea nevoie: hotel ( sau hoteluri in cazul ei), bilete de avion, bilete de tren, daca e nevoie, etc., etc.

A batut palma cu agentia si a inceput sa viseze!

De la aeroport va merge direct acolo!

Va inchiria o masina, pentru ca studiourile Warner Bros Studio Tour Londra sunt la 20 km de Londra, dar si pentru ca, mai avea multe de vizitat. Lumea lui Harry Potter e complexa :)

Agentia s-a informat si a asigurat-o ca la studiouri,  va gasi si un ghid, care o va ajuta sa exploreze studiourile, timp de trei ore, cat dureaza o vizita.

Ea deja stia: va incepe cu statia King's Cross,  de unde pleaca Harry Potter si amicii sai catre Scoala de vrajitori Hogwarts.

Dupa aia, va calca pe holurile scolii Hogwarts, va sta pe un scaun din celebra sala de mese. Va merge si pe Charing Cross Road (straduta Diagon) de unde toti vrajitorii isi cumparau accesoriile special.

Pentru ca emotiile sa fie complete si unice, agentia i-a propus ca dupa visita studiourilor, sa viziteze alte locuri speciale din Marea Britanie, unde au fost filmate diverse scene din Harry Potter.

Asa ca au introdus in planul ei de vacanta, alte vizite.

Urma ca a doua zi, sa mearga la Oxford. Va vizita Universitatea din Oxford si Biserica lui Iisus unde au fost filmate multe scene cu scoala Hogwarts. Isi imagina deja cum va calca pe treptele scarii enorme din Colegiul Bisericii lui Hristos, care reprezinta scara pe care urca studentii spre Sala Mare.  

Se si vedea in biblioteca biblioteca Bodleian( in realitate Biblioteca Ducelui Humfrey) unde Harry se strecura cu ajutorul mantiei invizibile.

De acolo, cu masina, va merge in satul Lacock, care a fost inspiratie pentru locul unde Harry locuia cu familia. Manastirea din Lacock si Catedrala din Gloucester care este aproape de Lacock, sunt si ele locuri unde au fost filmate scene din film.

In urmatoarele zile si-a planificat sa viziteze Yorkshire, unde a a fost filmata prima vizita a lui Harry la Scoala Hogwarts si castelul Alnwick din nord, locul unde s-au filmat primele lectii de zbor pe matura. In aceiasi zona, este si Catedrala din Durham, unde au fost filmate frumoasele scene de Craciun.

Stia, va fi obositor sa calatoreasca atat cu masina, dar va fi un vis implinit, va fi vacanta ei speciala!


Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu