23 martie 2018

Destinatii speciale cu CND „Călătorim, unii dintre noi pentru totdeauna, căutând alte vieți, alte locuri, alte suflete.” (Anais Nin) 

Un vant caldut adia usor. Stateam tolanit pe un sezlong comod, pe o plaja cu nisip alb, aproape de un ocean albastru cu apa limpede.In  zgomotul placut si monoton al valurilor nu am realizat cand am adormit…
-          - Namol! Namol! Namol! Banane!
-          - Nu dati banii pe prostii, faceti poze la copii!
-         -   Iti dau un parfum original boss, versage, chanel, dihor, am de toate.
M-am trezit brusc si primul reflex a fost sa verific portofelul daca mai e la locul lui. 

Ce bine e ca a fost doar un mic vis. Ce sa faci ? In atatia ani de litoral romanesc se formeaza reflexe involuntare. Mi-a trecut rapid prin minte imaginea cu plajele de la noi : zgomot, manele, doze goale de bere, chistocuri de tigari, vanzatori de namol, banane, kurtos, reclame la spectacole cu salam, guta, minune, cearceafuri, mici si bere. Litoralul romanesc are farmecul lui dar imi doream si altceva, o vacanta altfel.

Am avut inspiratia sa cumpar de la CND Vacante Speciale, una dintre acele vacante exotice care te lasa cu respiratia taiata:  in insulele Maldive! 

Visam de mult la o destinatie speciala, diferita. Visam la o insula tropicala, cu plaje nesfarsite, curate, cu palmieri, cu liniste intrerupta doar de sunetul valurilor.
Pana sa ma hotarasc, am ezitat mult. Ma temeam ca imaginea insulelor e doar pentru reclama, iar destinatia e doar pentru fitosi si inaccesibila.
Am plecat cu imaginea din fotografii in minte si facand rugaciuni sa fie asa cum e in poze. 

Oriunde merg, imi place sa descopar acolo cultura locala, viata de zi cu zi a localnicilor, putin din istoria lor. Imi place sa incerc mancarea din zona respectiva. Imi place sa leg conversatii cu localnicii, sa aflu cat mai multe despre ei, sa le inteleg modul de viata local, mentalitatile. Involuntar compar uneori locatiile sau oamenii de acolo cu situatia de la noi.  De aceea am ales o insula( si ai de unde alege) mai putin turistica si mai populata de localnici.
Dar pentru ca Agentia stie sa te ajute sa gasesti destinatii speciale pentru vacante speciale m-a informat cu tot ce aveam nevoie pentru un sejur placut si in siguranta : informatii legate de viza, de calatorie,avion, hotel, mancare, servicii incluse, inchiriere de autoturisme.
Fiind informat cu ce aveam de facut, calatoria a fost placuta, desi lunga, foarte lunga.
Dar merita !

Inca de cand cobori din avion descoperi ca esti intr-o alta civilizatie, nu spun superioara sau inferioara ci doar diferita, altfel. Observi vestimentatia locala, fizicul localnicilor. Relaxarea locuitorilor din Maldive este recunoscuta se pare.
Cazare cu vedere la ocean. Acolo aproape toate au vedere la ocean. Ma gandesc ca, la altitudinea pe care o au aceste insulite, daca se mai topeste un ghetar pe undeva dispar cu totul sub ape.Religia locala este budismul si au cu totul, cam 300.000 de locuitori, imprastiati pe vreo 250 de insulite.  Cand am ajuns pe insula am avut prima intalnire cu bucataria lor, o bucatarie cu influente asiatice. Direct pe plaja. 

Iata-ma pe sezlongul pe care il vazusem in poza de la agentie, la umbra palmierului, cu un pahar mare de cocktail de nu stiu ce, dar bun. As putea sa stau cele 7 zile doar pe plaja…
Linistea ma cuprinde si cad din nou in visare…
Eram intr-una din acele vacante speciale pe care nu o poti uita  niciodata. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu