04 aprilie 2018

Prepelite pe linia lui 41!

- Du-te ba de aici cu androidu’ tau. Iosu’ e mult peste el.
- Ce ios ba baiatule, nu vezi ca toata planeta foloseste androidu’.  
- Ia uite-l si p-asta ! La care planeta te referi ? Tu stii ce vanzari are Apple ?  
- Lasa-ma, ba, cu Apple, vezi sa nu te mai auda cineva. Poti sa ti-o "iei pe cocoasa" la scoala.  
- Dimpotriva, poti sa ti-o iei daca nu-ti place ios.  
- Pai tu tot telefon cu android ai, ametitule.
- Am, da’ cum fac rost de bani imi iau din ala cu mar pe el.

Eram in tramvaiul 41 si asistam in fata mea la acest debate filozofico-intelectual, pe o tema aparent atat de importanta, intre doi baieti de liceu. "Ios" avea niste blugi negri, sfasiati si tociti, iar "Android" avea niste pantaloni largi, tot negri, cu turul cam la nivelul genunchilor. Pentru ca purta si un tricou alb, semana cu un pinguin urias. Vorbeau intre ei, dar in acelasi timp foloseau si telefoanele, tastand aproape in continuu pe ele.
Ii ascultam amuzat. Fiind cam pe la ora 13:00, pasagerii erau mai rarefiati (dimineata suntem sub forma de sardine la conserva in 41) si ii puteam urmari usor si discret.

Hai la joc, hai la JOC PREPELIX PANO! ( Alunelu' e demodat)

- Hai, lasa asta, ca oricum esti varza. Hai mai bine sa-ti arat ce joc tare am gasit, Prepelix. Ai auzit de el ? zise Android, concentrat asupra telefonului si bombanind ceva legat de o prepelita care i-a zburat pe sub nas.  
- Prepelix? rase in hohote " Ios".Pai cand jucam eu Prepelix aici in 41, tu inca aveai telefon cu butoane.
- Care telefon, ba ? Cand mi-am luat eu primul smartphone, tu aveai telefonul ala cu butoane si cu antena ca la masinile taximetristilor.
- Hai ca ai mari probleme cu memoria, d-aia ai luat 4 la istorie. Ia zi, este ca e tare jocu’ ?

- Da, asta o recunosc. Ai si tu o data dreptate. Impusc-o, uite-o!  sari "Android" cu gatul intins catre telefonul amicului si gata sa ii ia "arma", pardon, telefonul din mana.
- A, inca ceva,
ridica "Ios" capul, dar doar cat sa vada daca e ascultat atent. A revenit repede cu privirea in telefon.  Am luat 4 la istorie, da’ am 10 la mate si la info. O sa joc Prepelix in avion cand plec la facultate in Anglia, peste 2 ani. Dupa cum te vad, tu o sa-l joci tot in 41, in drum spre nu stiu ce facultate de aici.
- Bine, lasa asta, opreste-te din visat. Ia zi, cate puncte ai la prepelix.
- In orice caz, mai multe decat tine.

Surprinzator, ajunsesera la un punct unde erau amandoi de acord.

Am vrut sa vad si eu ce este cu acest JOC MOBIL.
Ce joc este atat de « tare », incat cei doi nu se mai contraziceau? Ce joc aduce oamenii impreuna?
Am cautat pe telefon JOC PREPELIX PANO, cum auzisem in discutia lor ca se numeste. L-am instalat. Apare si in cautarile din categoria JOC COPII , dar va asigur, e un joc pentru toata lumea.
Altfel nu pot justifica dependenta care a dat peste mine.

Jocul te prinde repede. Arma nu e greu de manuit, ba chiar vrei la un moment sa depasesti limitele.  Prepelitele zboara:  mai repede, mai incet, se rotesc, se ascund prin diferite locuri si pe dupa diferite obiecte. E joc de jucat in mijloacele de transport in comun, in taxi, in avion si cand ai langa tine o companie plictisitoare. E amuzant si captivant.Cel mai impresionant lucru e ca din 2000 circula variante ale jocului  imbunatatite si inventate de romani. Dinamica jocului, culorile, desenele, sunetul, personajele, toate sunt reusite.

- Baa, ai omorat melcul. Da-o incolo! Tu crezi ca trebuie sa " killaresti chiar tot"? Mai citeste si tu regulamentul. Asta iti taie din puncte, nu iti aduna.
- Dar ce te bagi, ma, peste jocul meu? Pe cine vreau, pe ala il omor. Daca imi apar in cale, inseamna ca sunt de omorat. Si oricum, lasa ca data viitoare vine iar melcul. Asta are noua vieti ca pisica probabil.

Hai ca am ajuns.
- Coborati aici ? 

Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu