26 martie 2017

Azi nu mai spun : Rabda, inima si taci. Azi spun : zi-i, creiere si hai sa facem !

Plecata din tara, cazata intr-un hotel care emana nostalgie, relaxare si calm.  In restaurantul micut si cochet, stau la o masuta rotunda, peste care e o fata de masa alba pana in pamant. Ceaiul din cana scoate aburi inmiresmati, aroma iasomiei ma imbata si imi ia gandurile si le duce undeva departe, acolo unde visele pot deveni realitate. Mai iau o gura de ceai si inchid ochii..


…Ma vad peste doi ani, cu un ceai de iasomie in mana, asezata la o masa rotunda, mica, cu o fata de masa alba, lunga, pana in pamant. Imi beau ceaiul si admir camera plina de mese rotunde, cu fete de masa albe. Admir floricelele de primavara, multicolore care ma privesc din sticlutele mici in forma de clepsidra.

   - E ceainaria mea ! spune inima, vocea mea interioara raspunzatoare de emotiii. Primesc aici, in fiecare zi din an, oameni iubitori de ceai, de frumos, de liniste, de calm. Cat ma bucur cand seara, sub sunetul lin si placut al muzicii, ceainaria se umple de arome diferite de ceai si miros de prajituri de casa.
   - Si ?  imi aud creierul, vocea mea interioara sefa pe ratiune.  Am realizat exact ce ai planificat tu cu emotia ta, cu doi ani in urma. E frumos, dar stii ca nu aici am vrut sa ne oprim. Doar stii  ca ne doream sa evoluam,  sa ajungem sa castigam mai multi bani, nu doar sa stai tu sa admiri mesele rotunde cu fete de masa pana in pamant.
   - Da, zice, inima, visez in fiecare zi sa sa cresc intensitatea atmosferei de aici asa cum creste ceaiul in intensitate cand e lasat sa se infuzeze cat trebuie. Daca as avea mai multi bani !
   - Ce-ai face ? o intreaba ironic, creierul. Ai cumpara mai multe floricele si mai multe ceaiuri. Si ? cum ai creste tu afacerea ? Cum ai aduce mai multi bani cu atata patima si emotie tinuta in tine ?
   - Nu ma mai lua asa, doar stii ca unde e dragoste, pasiune si emotie, se pot face multe.
Uite : as face o terasa afara, cu masute din lemn, patrate si albe. As pune magnolii care infloresc primavara si care te fac sa visezi la inca o ceasca de ceai.
   - Doar atat? sare creierul. Haha, ce de bani o sa aduca magnoliile tale…
   - Eh… zice visatoare, inima, as amenaja mansarda, cum visez de la inceput. Stii, vreau sa am spatiu pentru ateliere pe diverse teme.
Uite, as putea-o chema pe prietena noastra, cea pasionata de lucru manual, sa faca ateliere cu copiii, in timp ce mamele beau cate un ceai.
Sau pe cea care gateste cu dragoste. Ea ar putea sa le invete pe mamici sa faca prajituri delicioase.
Iar, colega noastra psiholog ar putea face ateliere de discutii pe diverse teme, pentru mame, tatici, domnisoare, flacai bunicute…adica pentru oameni. Eh, daca as avea bani !
   - Pai, am putea face un credit bancar, spune incet, creierul.
   - Vai, nu, nu mai spune asta, doar gandul ca ar trebui sa umblam cu teancuri de hartii prin zeci de banci..doar gandul ca va trebui sa ne rugam ca macar unul sa ne dea un raspuns pozitiv si avantajos pentru noi..vai, ma face sa sar din piept de durere.
   -  Stai, inima, nu te stresa, ca putem incerca si altfel. Putem apela la AVBS.
   - AVBS ? Cine e ? E un alt prieten de-al nostru ? Eu de ce nu il stiu ?
   - Il poti numi si asa. Inca nu ne e prieten, dar ne poate deveni in timp. In primul rand pentru ca te indeamna sa visezi. Stii ca ei zic mereu: „Visează… obține cu AVBS” E ceea ce iti place tie: sa visezi, nu? Doar ca impreuna cu ei visezi, dar si obtii ce iti doresti.
   - Deja incepe sa imi placa de acest prieten. Spune mai multe!
   AVBS este o companie de brokeraj, adica una de intermediere credite bancare. Nu mai zici nimic ? Stiu, te sperie notiunile astea, dar, e doar la prima vedere. Daca analizezi mai atent, o sa vezi ca si ei pun pasiune si profesionalism in ceea ce fac. La fel ca tine, draga inima.
Si la ei mergem tot dupa credit bancar, doar ca ei te ajuta sa eviti stresul de a vizita zeci de banci si de a nu sti ce sa alegi. Ei iti pot oferi multiple variante de finantare,  adunate cu grija, de la peste 20 institutii financiare. Brokerul/expertul lor financiar adica cel care ne ajuta, se ocupa de tot ce nu iti place tie: completeaza dosarul de creditare, il depune la banca, urmareste tot procesul si tot ce se intampla, iar cand semnezi, el este langa tine.
   - Hmm, zice inima, si doar atat ? Putem merge la ei chiar acum ?
   - Da, doar sa ne hotaram sub ce forma vrem sa facem imprumutul, adica creditul. M-am informat si stiu ca pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii cum suntem si noi, creditul poate fi : Overdraft si linia de Credit, Credit pentru Capitalul de Lucru si Credit pentru Investitii..
   - Of, creiere, iar ma iei cu notiuni din astea..zi mai bine ce ai ales, ca sunt sigura ca ai si ales deja tipul de credit care ni se potriveste.
   - Vezi cum ne cunoastem noi, draga inima! Asta desi se zice ca rationalul si emotionalul nu prea se impaca.
Da, am ales: o sa luam Overdraft si Linia de credit.  Simti ca te contracti mai rapid!!  Iti explic, iti explic, calmeaza-te!

    • Am vazut calculele, suma de care avem nevoie, reprezinta sub 10% din cifra de afaceri de anul trecut si sub 25 mii de euro. Deci, putem sa luam acest credit fara nici o garantie.
    • Daca aveam nevoie de mai mult ( peste 25% din cifra noastra de afaceri), ar fi trebuit sa prezentam o garantie. Dar, evident ca si bani puteam lua mai multi. Asta asa, ca o paranteza, pentru cazul in care ne vom hotari vreo data la mai mult.
    • Luam banii pentru 12 luni, dar putem sa prelungim dupa aia perioada de rambursare. Dar, bineinteles, speram sa nu fie nevoie.
    • Noi putem sa ne continuam activitatea si mai departe. Poti sa savurezi floricele multicolore adica..nu vom inchide
    • Daca, nu vom folosi banii o perioada, pentru ca, tu vei medita inca la modificarile de realizat, nu vom plati nici un comision, adica fara comision de neutilizare! Desi, interesul nostru este sa rulam fondurile prin contul ala deschis, pentru ca sa o sa micsoram valoarea imprumutului si reducem astfel si suma datorata bancii pentru dobanda.
   - Bine, draga creier, m-ai convins. Unde il gasim pe acest nou prieten al nostru?


….Ceaiul din mana ma indeamna sa il sorb picatura cu picatura. Sunt intr-un restaurant micut si cochet, stau la o masuta rotunda, peste care e o fata de masa alba pana in pamant. Si tocmai mi-am vazut visul cu ochii mintii si ai inimii. Doar ca acum stiu ce am de facut.


Acest articol a fost scris penru Spring Superblog2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu