06 aprilie 2018

Anonim cu Christian TourNu e simplu sa fi Robert de Niro si sa faci lucruri obisnuite cum ar fi sa mergi la o cafenea, sa iti cumperi un suc, sa iesi la o plimbare.
Statutul de vedeta are plusurile si minusurile lui. Eu am inceput sa vad doar minusurile. Nu pot face nimic din ce face un om normal. Adica un om din ala care se trezeste dimineata si iese din casa cu diferite scopuri : la cumparaturi, la un film, la o plimbare prin parc. 
Doar atunci cand esti persoana publica apreciezi dulcele anonimat, cand nu te asteapta dupa fiecare colt de strada aparate de fotografiat care te agreseaza, oameni care te privesc insistent, care vor poze cu tine, autografe, te lauda sau iti aduc reprosuri, etc.
In timp, am invatat sa ma deghizez. Doar sunt actor. Ma transpun in tot felul de personaje. Am fost un om fara adapost, muncitor in constructii, postas, turist.
Cel mai des folosesc  deghizarea in vacante, cand devin un turist in etate. Imi reuseste mereu. Nu m-a recunoscut nimeni pana acum. Un aparat de fotografiat la gat, un baston, niste hartii si pliante sub brat, o palarie mai larga pe cap plus alte cateva elemente profesionale si gata, nici apropiatii mei nu m-ar recunoaste.

Am incercat chiar si experienta unui sejur intreg. Am intrat intr-o agentie de turism, Christian Tour, si am cerut detalii despre un sejur in Egipt (acolo oricum populatia m-ar recunoaste mai greu). M-am bucurat din nou ca nu am fost recunoscut in agentie. In timp ce o frumoasa domnisoara imi prezenta detaliile,intr-o engleza impecabila, eu rasfoiam un catalog, "Vacante Christian Tour", cu sejururi  in diferite locatii.
Imi doream sa vad piramidele, sa observ localnicii, urmasii unei civilizatii atat de vechi si de misterioase.   


Am optat pentru un pachet cazare + transport + regim de masă all inclusive la Hotel Pyramisa sahl Hasheesh, amplasat pe tarmul Marii Rosii. Hotelul se afla in statiunea Hurghada, la origine un sat pescaresc, azi o infloritoare localitate  turistica. 
De aici voi face diferite trasee, voi merge in nord pana in capitala si  pana la canalul Suez, sursa a multe dispute politice si economice. Canalul uneste marea Mediterana de Marea Rosie.
Voi vizita neaparat si piramidele. Ma intreb si eu, ca si restul omenirii, cine le-a construit ? De ce le-au construit  si cum au reusit sa le construiasca ? Sunt multe ipoteze dar nimic cert. Poate intalnesc un arheolog de la care sa aflu mai mult despre ele.
Sunt atat de multe obiective turistice in Egipt, incat nu stiu daca o sa imi ajunga un sejur de 7 zile. 
In cele 7 zile vreau sa ma bucur si de frumusetea hotelului si a locatiei pe care am ales-o, sa incerc bucataria locala. Vreau sa ma relaxez la plaja, alaturi de ceilalati turisti, fara sa ma orbeasca blitzurile aparatelor de fotografiat. 


E placut anonimatul. Ma pot bucura in liniste de farmecul acestei zone. Pot descoperi si alte moduri de viata, alti oameni. In New York avem reprezentanti din toate zonele lumii dar ii descoperi cu adevarat doar vizitandu-le tara de origine. 

Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog2018

Un comentariu: