08 martie 2011

8 Martie- Ziua Mamelor

Ziua de 8 martie e frumoasa cand esti copila, pentru ca astepti cu sufletul la gura, sa primesti o floare sau o prajitura de la baietii din scoala, tata sau frate. Colegii de clasa ne aduceau tort, facut de una dintre mame si ne imparteau floricele.. Prin clasele mai mari, primeam felicitari.. si acuma mai pastrez una dintre ele, nu pentru ca as fi simtit ceva pentru acel baiat, ci pentru ca a desenat pe ea, frumos, din suflet, special pentru mine, colega de banca.
Tata aducea acasa 6 flori. Da, 6. Pentru ca ei erau trei barbati in casa, si fiecare dintre ei venea cu cate o floare la noi. Iar la final, eu aveam 3 flori si mama 3. Imi placea momentul acesta si il asteptam cu nerabdare, ptr ca eram curioasa daca tata va mai gasi si in acea primavara, flori pentru noi.


Ziua de 8 martie e frumoasa cand esti tanara si nelinistita pentru ca devine momentul in care cel de alaturi sau cel din umbra, sa iti poata declara inca o data, dragostea. Cate emotii sunt legate de acele momente, cand din capacul unui parfum cade si o bijuterie, cand gasesti pe perna patului din camin, un buchet de flori, cand cel de alaturi, te trezeste dimineata cu un sarut si cu miros de flori sau de ciocolata...

Dar 8 martie devine o zi deosebita si speciala cand esti mama. Primul 8 martie in calitate de mama, a fost cand Amelia avea 5 luni, iar noi eram in spital.. Pe noptiera de langa pat aveam flori primite cu drag de la sot. Dar eu zambeam si ma gandeam ca de acum incolo, eu voi sarbatori in primul rand Ziua Mamei si pe urma toate celelalte sensuri ale acestei zile. Pentru ca sa fii mama e minunat, iar declaratiile de dragoste care vin de la copil, sunt cele mai frumoase cadouri!!! Pentru ca atunci cand aud la tv, radio, internet ca se vorbeste despre celebrarea mamelor, eu ma simt ca si cum as fi unica mama de pe acest Pamant, sarbatorita in aceasta zi!


7 martie 2011. Seara, tarziu.

Inconjurata de servetele in care isi sufla nasul in continuu, si de siropuri pentru febra care pare ca nu o sa mai cedeze in curand, s-a ridicat incet si s-a dus sa caute printre lucurile ei pe raft.
Mi-a adus-o, mi-a intins-o si s-a intins inapoi in pat, invelita pana la ochi, pentru ca inca mai avea frisoane.
Era felicitarea ei de 8 martie, facuta de ea, intr-un moment oarecare, despre care eu nu stiam nimic.
Acesta a fost cadoul meu special de anul acesta.



Am intrebat-o
- Stii cat de mult te iubesc?
Iar ea mi-a raspuns simplu, fara sa stea pe ganduri, zambind usor:
-Da.
Iar eu am respirat usurata, pentru ca mi-am dat seama ca iubirea de mama se simte in fiecare clipa.

P.S Desenul nu e unul oarecare, toate detaliile au fost alese cu grija, pana si culoarea pantalonilor mei...

2 comentarii:

  1. mi-au dat lacrimile vazand desenul...sunt si eu mamica si astept momentul asta sa vina si la mine cand fetita mea o sa-mi deseneze pt mine....felicitarile mele

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc. Cu siguranta vei primi muuulte desene de la fetita ta :)

    RăspundețiȘtergere