14 martie 2018

Femeie, floare giuvaier...


 "Femeia este al cincilea anotimp, în care natura se odihnește, amintindu-și toate florile primăverii, toate privighetorile verii, toți strugurii toamnei și toate ninsorile iernii" ( Grigore Vieru)



8 martie. Floricele multe, cadouri nenumarate, cuvinte frumoase cu duiumul, ochi inlacrimati... 


Acu' nu vreau sa par o insensibila, nu sunt o nerecunoscatoare si stiu sa ma bucur foarte mult de orice surpriza. Insa, sa fim seriosi, de 8 martie ma astept! Noi toate ne asteptam!
Ma astept sa primesc flori, ma astept sa am vreo surpriza pozitiva. 
Bineinteles ca nu stiu niciodata ce mi se pregateste, dar ma astept ca va fi! Asa ca, mi se pare cam greu sa ma dai de spate in ziua aia. 

Da, da, stiu, veti zice ca femeile sunt niste nerecunoscatoare! 
Nici nu am pretentia sa spun ca noi femeile suntem fiintele perfecte( nu ca nu am fi, dar vreau sa par modesta). 
Doar ca, eu cred ca noi femeile nu suntem atat de complicate! Nu suntem atat de insensibile incat sa nu apreciem ca nu am fost uitate de 8 martie. 
Insa, credeti-ma, daca intr-un ianuarie geros, cu zapada de 1 metru, o femeie draga ( sora, iubita, mama, sotia..) se va trezi la usa cu niste flori cadou, cu un mesaj scris pe o felicitare…veti putea fi martori la muuult mai multe lacrimi. Lacrimi de bucurie bineinteles ! De emotie si de incantare !

Bineinteles ca imi plac florile care " au sunat" la poarta de 8 martie( se pare ca sotul a invatat  ce inseamna sa comanzi flori online).  Si da, mi-au placut si cele primite de ziua mea. Le-am admirat pana le-a cazut ultima petala. Le-am facut fotografii si la lumina soarelui si la cea a becului, si pe fundal intunecat si pe fundal deschis. Am citit cu toata inima si m-am bucurat in intregime si de felicitarea facuta de Domnisoara mea. Am apreciat surpriza pe care mi-au pregatit-o in secret si am retinut in suflet cuvintele frumoase care mi-au fost adresate( iar la noi la moldoveni, se adreseaza muulte cuvinte frumoase si emotionante)

Dar, recunosc ca si acum simt fiorul si emotia zilei in care am primit pur si simplu o surpriza, fara nici o ocazie.  
" Pentru ca te iubesc" atat mi s-a spus atunci. 
"Pentru ca iti multumesc" mi s-a spus alta data.  
"Pentru ca stiam ca iti place" ...

Si acele «  pentru ca… » mi-au sunat in cap inca mult timp.
Acele «  pentru ca… » dintr-un ianuarie geros cu o zapada de un metru sau dintr-o zi de vara torida si sufocanta, sau dintr-o toamna tarzie plina de culori minunate…anume acele «  pentru ca.. » m-au facut sa ma simt cea mai speciala, cea mai apreciata si cea mai iubita.
Si sa nu va inchipuiti ca e nevoie de ceva costisitor sau care ar  pune in pericol bugetul. 
Pot fi atat niste ghiocei plapanzi intr-un ghiveci, cat si un buchet generos si pregatit cu dragoste de la Interflora Romania.

Poate fi o atat o felicitare facuta de cineva drag ( copilul de exemplu), sau poate fi vorba pur si simplu de o ciocolata care ii place. 
Emotia surprizei neasteptate va fi la fel de mare si impactanta! 

Faceti surprize femeilor din viata voastra nu doar de 8 martie ! Aratati-le ca le apreciati in fiecare zi ! 

Pentru ca nu doar de 8 martie, ci in fiecare zi  femeia ofera iubire neconditionata celor dragi, ii intelege chiar si cand ei nu se inteleg, ofera caldura cand inimile lor ingheata.
Pentru ca nu doar de 8 martie, ci in fiecare zi ii intelege, ii face pe cei din jurul ei sa fie mai buni, pentru ca stie sa le dea curaj cand lor le e frica, pentru ca stie sa ofere sprijin cand ei au impresia ca vor cadea.
Pentru ca nu doar de 8 martie, ci in fiecare zi femeia ofera incredere chiar si cand ei nu mai cred in ei, pentru ca are rabdare si pentru cei care si-au pierdut-o demult, pentru ca aduce furtuna cand in sufletul lor e furtuna..
Pentru ca..ar putea fi inca un million de motive…sau ar putea fi doar unul si atat. Poate fi un singur motiv, dar suficient ca sa te faca sa te opresti la o florarie  si sa ii cumperi o floare fara nici o ocazie. 
Daca iti e rusine sa umbli cu florile in mana, afla ca exista si notiunea de florarie online. Poti astepta curierul pe langa intrare daca vrei ca femeia din viata sa primeasca flori la domiciliu, dar nu din mana altuia…
Poate fi un singur motiv, dar suficient de puternic incat sa fii gata sa o surprinzi cat de des poti, doar pentru ca vrei sa o faci fericita !Si nu doar de 8 martie!

"Mai regină decât floarea doar femeia poate fi.
Mai adâncă decât marea doar femeia poate fi. 
Mai înaltă ca destinul doar femeia poate fi. 
Mai amară ca pelinul doar femeia poate fi."
(Dumitru Matcovschi)

Acest articol a fost scris pentru SpringSuperblog2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu