13 aprilie 2018

A imbatrani frumos e o arta


Mens sana in corpore sano (Minte sănătoasă în corp sănătos). Juvenal
...A trăit după acest principiu toată viața. Și a trăit cei 90 ani cu bucurie pentru fiecare zi, cu drag pentru cei apropiați. A trăit fără să își încarce sufletul cu răutățile oamenilor și fără să lase greutățile să îl doboare. 
A fost omul care ales o viață plină de optimism și grijă pentru corpul și mintea sa. 
A fost omul care a mâncat la ore fixe o bună parte din viață, care a ales cu grijă ce și când consumă.  
A fost omul care făcea băi regulate în ierburi medicinale, aromate și pline de sănătateSursa: Pinterest

A fost omul care bea ceaiul de menta din samovarul vechi sovietic . Din simplu motiv ca il facea sa se simta bine.
A fost omul caruia ii placea mult sa faca glume, sa rada si sa ii faca pe altii sa rada.
A fost omul care nu a pastrat cana cea mai buna sau camasa cea mai cea pentru o zi speciala. Pentru el fiecare zi era speciala.
S-a bucurat de viata. Asta l-a facut sa aiba mereu o minte sanatoasa intr-un corp care a rezistat fara doctori pana la cei aproape 90 ani.

„Unii oameni sunt batrani la 18, altii sunt tineri la 90… Timpul este un concept creat de om.” Yoko Ono
Sursa: Unsplash
 Bunicul a imbatranit frumos.  Da, bineinteles, ca a imbatranit si el la un moment dat. Dar, a imbatranit atat de frumos incat noi nici nu ne-am dat seama ca anii au trecut peste el. In timpul in care fost in viata mea ( pana la 19 ani ai mei) pentru mine bunicul a parut acelasi. Mereu cu spatele drept, cu medaliile de veteran al razboiului la piept si cu zambetul pe buze.
Pentru mine asta inseamna sa imbatranesti frumos. Sa imbatranesti in mod firesc, dar sa iti pastrezi mintea si corpul sanatos. Sa ramai zambitor si sa tratezi cu optimism orice situatie iti apare in calea vietii. 


"A sti cum sa imbatranesti este o capodopera a intelepciunii, si unul din cele mai dificile capitole din marea arta de a trai." Henri Amiel
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu