19 martie 2018

"Hainele vechi sunt prieteni vechi" Coco Chanel

La modă sau cum mă simt bine? 

 

"Nu te lăsa pradă trendurilor. Nu lăsa moda să pună stăpânire pe tine, decide tu ce eşti, ce vrei să exprimi prin felul în care te îmbraci şi cum trăieşti."  
Gianni Versace
Nu prea înțeleg moda. Când aleg hainele urmăresc o îmbinare în ordinea comodității, utilității și aspectului.
Nu înțeleg de ce ar purta cineva pantaloni cu turul coborât până la nivelul genunchilor, semănând cu niște pinguini grăbiți. Şi asta pe bani serioși.  De ce să dai o grămadă de bani pe niște blugi noi dar care sunt sfâșiați și tociți ca și când ar fi purtați deja de foarte mult timp. Şi pentru asta plătești mult. Am văzut , mai nou, o altă nouă modă, pantalonii se poartă scurți, deasupra gambei, că și cum ai găsit pantalonii pe care i-ai purtat în școală generală și îi porți la facultate. Posibil să fie explicații, dar eu nu le înțeleg încă.
A fost de curând un scandal cu telefoanele. S-a descoperit  că încă din fabrică sunt făcute să pice în 2 ani, cu scopul evident de a forța oamenii să cumpere altele.
Mă gândeam că probabil și în industria modei poate fi ceva asemănător.
Se creează valuri de modă în ideea de a fii schimbate cât mai des hainele ( nu mai sunt la modă, iau altele). În acest fel se asigură vânzări permanente. Nu se mai poartă acestea, nu mai sunt la modă, trebuie să cumpăr altele. Într-o lume așa cum o văd eu, nimeni nu ar da sute și mii de euro pe niște haine, încălțăminte sau genți 

 

Refolosesc = > contribui la prelungirea vieţii

Sunt un fan al refolosirii, al reciclării. Acesta e viitorul corect, logic. E valabil și pentru haine, genți , accesorii etc. 
Având aceste principii, pentru haine, prefer magazinele de haine second hand.
Treceţi peste părerea preconcepută ca magazinele cu haine second hand sunt pentru săraci şi aduc doar umilinţă. Călcaţi pragul unuia într-o zi şi veţi constata ca într-un magazin SH, puteţi găsi de fapt, haine pentru toate gusturile. Prețuri mai mari sau mai mici dar nici pe departe la nivelul celor noi. Sunt aduse aici doar haine de calitate, care au trecut proba timpului, de la cele mai cunoscute branduri. Multe din ele sunt unice și asta le face și mai deosebite. Dacă vrei totuşi să fii unic/ă, să nu vezi în metrou că mai sunt 10 persoane care au aceeași haină pe care o ai și tu, magazinele de haine second hand sunt soluția. Magazin online Second Hand- o soluţie pentru toţi

Dacă totuşi nu te-am convins să intri într-un magazin second hand fizic, sau ai ajuns la uşa lui şi nu îndrăzneşti să intri pentru că încă te mai gândeşti ce va zice X sau Z dacă te vede… încearcă un magazin online.
Da, există magazine online cu haine mâna a doua. Evernisaj este cel pe care îl ştiu şi îl recomand.
Prețuri mici, diversitate mare și o selecție foarte bună a produselor.
Dacă vrei să atragi admirația tuturor, te poți aproviziona de acolo. Poţi analiza pe îndelete oferta fără să te uiţi în stânga şi în dreapta dacă te vede vecinul( deşi s-ar putea ca după o tură de cumpărături să vrea şi vecinul să comande din acelaşi loc).
Dar nu foarte pe îndelete, să nu ţi le ia cineva înaintea ta. Pentru toate produsele sunt oferite o mulțime de detalii, în acest fel vei cumpăra ceea ce îți dorești și îți va veni perfect.
În plus, dacă totuși ai luat ceva care nu e pe gustul tău, poți face foarte ușor retur.
 
Îmi plac filmele  SF. În viitor, din punctul de vedere al scenariștilor acestor filme, hainele vor avea și alte roluri. Vor putea să asigure în orice anotimp temperatura optimă necesară corpului, nu va trebui să le schimbi în funcție  de vremea de afară,  vor monitoriza starea de sănătate a celui care le poartă, vor integra sisteme de comunicare, sisteme de apărare . 
Acesta ar trebui să fie rolul hainelor: să fie utile! Dar să te fac şi să te simţi bine!
"Eleganţa este mai degrabă o chestiune de personalitate, nu de hainele pe care le porţi." 
Jean Paul Gaultier
Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu